Megemlékezés Prof. Dr. Dr. h.c. Franz-Joseph Peinéről, a Miskolci Egyetem díszdoktoráról - Prugberger , Tamás; Fodor , László (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Franz-Joseph Peine (1946-2021) nagyhatású német közigazgatási jogász professzor volt, aki igen széles szakmai érdeklődési körrel rendelkezett, és akinek a tankönyveit számos egyetemen használják ma is. Több magyarországi egyetemen, így különösen Miskolcon és Debrecenben is rendelkezett szakmai kapcsolatokkal. Jelen cikk szerzői szakmai barátságban álltak vele, és most az alábbi sorokkal adóznak az emlékének. Nemcsak ők, hanem a tágabb hazai és nemzetközi szakmai közösség tagjai is sokat köszönhetnek az egykori jogtudósnak.