Az ukrán válság politikai és gazdasági vetületei, avagy az EU szankciók hatékonysága - Mátyás, Imre (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Jelen tanulmány a már több mint 7 éve tartó ukrán válság lehetséges okait mutatja be. Milyen alaphelyzetből indult a folyamat, milyen okok vezettek a jelenlegi súlyos szituációhoz, van-e megoldási lehetőség, van-e kézzelfogható hatása a szankcióknak? Helyreállítható-e Ukrajna területi integritása vagy felbomlik az alig független állam? Ezen kérdésekre keressük a választ a tanulmányban.