Korrupció az ókori római köztársaság vezetői körében: a Verres elleni perek - Pókecz Kovács, Attila (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Cicero nevéhez egyetlen bűnvádi beszéd köthető, amelyet az ókortudomány Verrinák néven emleget. A tanulmány Cicero Verres elleni vádbeszédeinek a római provinciai igazgatás korrupciós jellegű ügyeinek (crimen pecuniarum repetundarum) megismerésében játszott jogtörténeti jelentőségét; majd a zsarolás jellegű bűncselekmények szabályozási történetét, tényállási elemeit és büntetését; végül a tényállás megvalósulása esetén lefolytatott büntetőper eljárásjogi szabályait tárgyalja.