Gondolatok a sport fogalmáról, kitekintéssel az ókori római „sporttevékenységekre” - Gedeon, Magdolna (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A sportnak jelenleg nincs általánosan elfogadott definíciója sem a sporttudomány, sem a jogtudomány területén. A tanulmány előbb azokat a próbálkozásokat vizsgálja meg, melyek a sport fogalmának meghatározására irányultak, majd a pontos definíció hiányának következményeit elemzi a jogalkalmazás szempontjából. Emellett kitekintést nyújt az ókori római sporttevékenységekre, és arra a vitára, hogy a gladiátorokat a mai fogalmaink szerint sportolóknak lehet-e tekinteni.