Online kereskedelmi gyakorlatok tisztességtelensége a Booking.com döntés tükrében - Pusztahelyi, Réka; Czibrik, Eszter (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen gyakorlatokról szóló irányélve technológiasemleges, azaz hatálya kiterjed a digitális ágazatban működő különböző kereskedőkre és az online közvetítőkre is. A magyar törvény (Fttv.) rendelkezései is alkalmazandók nemcsak az offline, hanem az online környezetben elkövetett jogsértésekre is. A digitális környezet sajátosságai azonban a kereskedelmi gyakorlatok körében újszerű megoldásokat, és ezek között meg nem engedett módszereket és technikákat is generálnak. Ennek bizonyítására a Booking.com döntést vesszük nagyító alá.