A joghallgatók és a jogászok pályairányulásának érzelmi összetevői - Angyal, Zoltán (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A tanulmány célja a jogi karrier érzelmi összetevőinek vizsgálata. A fő kutatási kérdés az, hogy mennyire játszanak fontos szerepet az érzelmi összetevők a leendő jogászok, azaz a joghallgatók pályaválasztásában, valamint a már végzett jogászok pályafejlődésének folyamatában. A jogi pályára való sikeres felkészüléshez, valamint a pályán való hosszútávú eredményes működéshez fontos lenne a jogi szakismereteken túl a pszichológiai felkészítés és ismeretanyag is.