Szabálysértési ügyekben történő döntéshozatal a laikusok szemével - Stomp, Edit (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A kutatás fő célja annak a feltérképezése, hogy a jogi végzettséggel nem rendelkező személyek (laikusok) szerint az elkövetett szabálysértések tekintetében a hatóságoknak a döntéshozataluk során milyen szempontokat kell(ene) figyelembe vennie, illetőleg a figyelembe veendő körülményeket milyen súllyal szükséges értékelni. A tanulmány célja továbbá a jogszabályi előírásokat összevetése a kutatás eredményeivel.