Recenzió a „Kriminalisztika” című tan- és kézikönyvről - Székely, György László (Miskolci Jogi Szemle, 2023)
Jelen recenzióban a 2022. nyarán megjelent Kriminalisztika című könyvet ismertetem. A csaknem 25 szerző munkáját jelentő írás nemcsak tankönyv, de kézikönyv is. Jelentőségét adja, hogy egyrészt komplex, a kriminalisztika összes területét lefedő írásról van szó, másrészt utoljára ilyen mű több mint tíz éve jelent meg Magyarországon. A könyv igen fontos erénye, hogy figyelemmel van a kriminalisztikát is jelentősen érintő technikai újdonságokra is. A recenzióban először a könyv megjelenésével kapcsolatos körülményeket ismertetem. Ezután röviden kitérek a kriminalisztika szakirodalmára, és az új mű helyére e rendszerben. Végül a könyv legfontosabb formai és tartalmi jellemzőit tekintem át.