A nyugdíjaskori megélhetés és a szülőtartás kapcsolata - Barta, Judit (Miskolci Jogi Szemle, 2023)
A jelen tanulmány elméleti síkon, a jogi szabályozás és az uniós demográfiai felmérések kontextusában vizsgálja azt, hogy van-e valós esély arra, hogy csökkenhet az öregségi nyugdíjak mértéke, az öregségi nyugdíj nem tudja majd biztosítani a szükséges megélhetést? Ha az állam nem garantál egy időskori megélhetéshez szükséges nyugdíjszintet, sor kerülhet-e a Magyarországon bevezetett szülőtartásra, milyen feltételei vannak Magyarországon a jogilag kikényszerített szülőtartásnak? Összességében, lehet-e valóság a szülőtartás, mint az időskori megélhetés alternatívája?