Az automatikus döntéshozatali eljárásban kiállított vezetői engedély szabályozása és gyakorlata - Balázs, Anita; Cseh-Zelina, Gergely (Miskolci Jogi Szemle, 2023)
A tanulmány a vezetési jogosultságot igazoló okmány kiállításának két lehetséges módját hivatott bemutatni: az automatikus döntéshozatali eljárásban, hivatalból kiállított és a kérelemre induló eljárásban kiállított vezetői engedélyt. Az automatikus döntéshozatal lehetőségének megjelenése megváltoztatta a vezetői engedély kiállítására vonatkozó hatósági ügyintézést. A tanulmányban a kérelemre induló eljárás során szükséges lépések összegző megismertetését követően vizsgáljuk az automatikus döntéshozatalban, hivatalból kiállított vezetői engedélyt, majd az azon eljárás során felmerülő akadályokat és azok elhárításának lehetséges módjait.