In memoriam Prof. Dr. Novotni Zoltán : Az agrárjogi dogmatika megalapozásának úttörője - Csák, Csilla (Miskolci Jogi Szemle, 2024)
A rendszerváltást követő piacgazdasági szemléletű gazdaságpolitikai elképzelések és a restitúciós törekvések jelentős változásokat idéztek elő a mezőgazdasági üzemrendszer alanyi (a szövetkezetek) és tárgyi oldalának (a föld) jogi szabályozását illetően. Novotni Zoltán magánjogász professzorként az elsők között foglalkozott az agrárjog jogágisági, jogtudományi és stúdiumi jellegét érintő területekkel. A jelen írás az „A magyar agrárjog fejlődésének vázlata” című műve mentén vizsgálja az agrárjogi szabályozás, az agrárpoltika és az agrárjogi oktatás napjainkban betöltött szerepét.