Tíz éves a Polgári Törvénykönyv - Vékás, Lajos (Miskolci Jogi Szemle, 2024)
Az új Ptk. tizedik születésnapjáról talán azzal emlékezhetünk meg a legméltóbban, ha áttekintjük az új kódex néhány jelentős újításának alakulását a bírói gyakorlatban. Három kérdést választottunk ehhez az értékeléshez: a sérelemdíjat, a jogi személyek szabályainak diszpozitív jellegét és a szerződésszegési kártérítési felelősséget.