Globális minimumadó bevezetésének lehetséges hatásai a klasszikus adóstruktúrákra - Czoboly , Gergely (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A tanulmány a globális minimumadó szabályok bevezetésének a nemzetközi adótervezés klasszikus struktúráira gyakorolt hatásait tárgyalja. Bemutatásra kerülnek egyrészről az OECD 2-es Pillérének főbb elemei, másrészről pedig a klasszikus adótervezési struktúrák kerülnek elemzésre annak kapcsán, hogy azokat a minimumadó mennyiben érinti. Megállapításra kerül, hogy az új szabályok jelentősen megváltoztatják az eddig ismert adótervezést, viszont annak továbbra is teret engednek és várhatóan új típusú adótervezési módszereket indukálnak.