Közösségi média és auto-agresszió – interdiszciplináris kitekintés - Csemáné Váradi, Erika (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A közösségi média szerepe a mindennapokban mint kommunikációs platform és mint információforrás kiemelkedő. Számos pozitív hatása mellett azonban több olyan jellemzővel is bír, melynek következményei a használói közösségre károsak. Ezek egy részére a jog is reagál, bár a különböző jogterületek más-más normasértéseket szabályoznak. A tanulmány elsősorban az autoagresszív magatartásokra fókuszál, melyek súlyosságuknál fogva kiemelkedő veszélyességűek. A kutatás kriminológiai és pszichológiai aspektusból, leíró, összehasonlító, esetelemző módszerrel arra keresi a választ, hogy ezek milyen formái (beleértve a kiber-öngyilkosságot is) találhatóak meg az online platformokon, s ennek milyen hatásai lehetnek a fiatal korosztályra.