A magyar bűnügyi nyilvántartási rendszer az Európai Unió által megfogalmazott elvárások tükrében - Jánosi, Andrea (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Jelen tanulmány célja annak vizsgálata, hogy a hazai bűnügyi nyilvántartási rendszerbe milyen jogintézmények bevezetése vált indokolttá Magyarország jogharmonizációs kötelezettségéből eredően, mely uniós jogforrások implementálásra került sor a Bnytv. hatályba lépése óta. Az elemzésben kiemelt figyelmet azok a jogforrások kapnak, amelyek adaptációjára a Bnytv. 2022. június 28-i módosításával kerül sor.