A bírósághoz fordulás lehetősége veszélyhelyzet idején - Nagy , Andrea (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Talán annyiban szerencsés volt az „időzítés”, hogy a bírósági eljárásokban a „digitalizáció világát” éltük és éljük, valamint az elektronikus úton történő iratbeadás már elterjedt, illetőleg a Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény I. novellája már készülőben volt, mely a polgári peres szabályok könnyítését célozta éppen olyan értelemben, hogy a bírósághoz fordulás lehetőségét, a polgári per kezdeményezését kívánta még jobban elősegíteni, tanulva az elmúlt két éves elég szigorúvá váló bírósági gyakorlatból. Valószínűleg nem a 2021. évi XCIX törvény a veszélyhelyzeti jogalkotás utolsó láncszeme, az igazságszolgáltatás még számos kihívás előtt áll. Azonban az elmúlt két év tendenciái alapján megállapítható, hogy veszélyhelyzeti jogalkotás egyre jobban elősegíti a peres eljárások rendes keretek közötti tartását.