A reintegráció, a reintegrációs őrizet és a kötelező kegyelmi eljárás eredményessége - Nagy, Anita (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A tanulmány célja a reintegráció, a reintegrációs őrizet és a kötelező kegyelmi eljárás valamint ezen intézmények eredményességének bemutatása az elmúlt 2-3 évben. A reintegrációs őrizet lényege, hogy a szabadságvesztés büntetés vége előtt az arra jogosult és érdemes elítéltek szabadságukat visszanyerjék, büntetésük hátralévő részét otthonukban töltsék le, úgynevezett elektronikus távfelügyeleti eszközzel történő ellenőrzés mellett. A tanulmányban a reintegrációs őrizettel kapcsolatosan szó esik a büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltságáról, illetőleg az ún. ,,electronic monitoring” alkalmazásáról, emellett de lege ferenda javaslatok is megfogalmazásra kerülnek. Végül a kötelező kegyelmi eljárással kapcsolatos dilemmák fogalmazódnak meg a tanulmányban.