A koronavírus hatása a hazai és az EU-s szabályozásokra, intézkedésekre - Szabó , Balázs; Laczik, Anna (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Az Európai Unió – de mondhatnánk, hogy az egész világ – számos kihívással és veszéllyel néz napjainkban szemben, amelyek közül jelen tanulmányban a szerzők arra vállalkoznak, hogy a Covid-19 világjárvány hazai és EU-s szabályozásra, intézkedésre gyakorolt hatását feltárják. A fő vizsgálati irányvonalunk az EU járványügyi intézkedései, amellyel kapcsolatban az európai helyreállítási terv is bemutatásra kerül. A tanulmány kitér ezenkívül a védőoltásokra és azzal kapcsolatban a magyar védettségi igazolványra és az uniós digitális Covid-igazolványra is.