Szociális párbeszéd és a klímasemleges politika - Jakab, Nóra (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A klímasemleges politika, a körforgásos gazdaság érvényesülése szempontjából kiemelten fontos az érintettek bevonása, a szociális partnerekkel folyatott párbeszéd. Az Európai Bizottság az európai zöld megállapodással megerősíti elkötelezettségét az éghajlat és környezetvédelmi kihívások kezelése iránt, amely a mi generációnk meghatározó feladata. A légkör felmelegedőben van, az éghajlat változása évről évre érzékelhető Ez az átállás méltányos kell, hogy legyen, maga pedig a méltányos átállási mechanizmus azokat a régiókat fogja támogatni, amelyek nagymértékben függnek a fokozottan szén-dioxid-intenzív iparágaktól.