Az emberkereskedelemmel kapcsolatos jogalkalmazói attitűdökről - Windt, Szandra (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
Az emberkereskedelem fogalma a szexuális, a munkacélú és az ún. egyéb kizsákmányolást foglalja magában. A különböző célból történő kizsákmányolás folyamata során az igénybe vevő, a sértett és a kizsákmányolók mind szerepet kapnak. Ebben a tanulmányban az ezen a folyamaton kívüli, ám mégis a jelenség elleni fellépésben fontos résztvevőket helyezünk középpontba: az emberkereskedelemmel kapcsolatba kerülő rendőröket, ügyészeket és bírákat kivételesen egy közös asztalhoz ültettük (hol virtuálisan, hol a valóságban), és ezt az alkalmat kihasználva attitűdvizsgálatot végeztünk, amelynek eredményei az alábbiakban olvashatók.