Munkajogon innen, munkaviszonyon túl és a kettő között - Felmerülő gondolatok Szekeres Bernadett könyvének olvasása kapcsán - Prugberger, Tamás (Miskolci Jogi Szemle, 2022)
A szerző írása kettős jellegű. Az első részben egy átlagos könyvismertetést meghaladóan elemzi Szekeres Bernadett könyvét az önfoglalkoztatás és a vállalkozás/megbízás, valamint a munkaszerződés kapcsolatáról. Majd írása második részében tovább gondolva Szekeresnek az önfoglalkoztatásnak a tartós vállalkozási/megbízási szerződés kapcsolatáról szóló elemzését, felveti, hogy a tartós vállalkozás és megbízás annyira eltér az eseti vállalkozási és megbízási szerződéstől, hogy a tartós közvetítési (alkuszi) szerződéssel együtt önálló szerződési típusként kellene szabályozni a Polgári Törvénykönyvben