A környezetkárosítás bűntettének aktuális kérdései a jogalkalmazási gyakorlat tükrében - Molnár, Tamás (Miskolci Jogi Szemle, 2023)
A környezetkárosítás hallatán a legtöbben füstölgő gyárkéményekre, szennyezett folyókra és kiirtott erdőkre gondolunk. De valóban ilyen jellegű emberi magatartások következtében indulnak büntetőeljárások? A tanulmány célja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2009–2018. évek között környezetkárosítás miatt indult büntetőeljárások tapasztalatainak bemutatása abból a célból, hogy segítse az igazságszolgáltatást a gyakorlatban felmerülő problémák megoldásában, emellett tudományosan megalapozott, ekként megfontolandó javaslatokat fogalmazzon meg a jogalkotó számára.