Digitális diszkrimináció és automatizált döntéshozatal, különös tekintettel a munka világára - Lukács, Adrienn (Miskolci Jogi Szemle, 2023)
A digitális technológiák – köztük az automatizált döntéshozatal – térnyerése a munka világában is megfigyelhető. Bár az ilyen döntések számos előnnyel járnak, szükséges áttekinteni, hogy milyen hatást gyakorolnak a munkavállalók jogaira – melyek közül a tanulmány az egyenlő bánásmódhoz való jogra fókuszál. A tanulmány célja megvizsgálni, hogy az automatizált döntéshozatal milyen kihívásokat okoz a munkahelyi egyenlő bánásmód területén és azokra milyen válaszok adhatók.