A végrehajtás megszüntetése, korlátozása iránt indított perek kialakulása és hatályos szabályozása - Balogh, Boglárka (Miskolci Jogi Szemle, 2023)
Tanulmányomban a végrehajtás megszüntetése és korlátozása iránti perek kialakulását mutatom be az 1800-as évektől kezdve egészen napjainkig. Bírósági titkárként munkám során rendszeresen találkozom olyan végrehajtás megszüntetésére irányuló kérelmekkel, amelyek arra engednek következtetni, hogy a kérelmet előterjesztők nincsenek tisztában azzal, hogy mikor is van helye a végrehajtási eljárásnak nemperes és peres eljárásban történő megszüntetésének. Tanulmányomban a nemperes és a peres eljárásban történő megszüntetés (korlátozás) elhatárolására fektetek nagyobb hangsúlyt, segítve ezzel annak megértését.