A részvénytársaságok jogi szabályozásának változásai 1993-2023 - Harsányi, Gyöngyi (Miskolci Jogi Szemle, 2024)
A tanulmány bemutatja a részvénytársaságok jogi szabályozásában az elmúlt 30 évben bekövetkezett változásokat. Ezen belül a kógens és diszpozitív jellegű normák dominanciájának periodikus váltakozását, a részvénytársaságok alapítási szabályainak módosulását, valamint az egyes részvényfajták törvényi előírásainak fejlődését.