A szociális farmtevékenység végzésének feltételei és korlátai – szervezeti és pénzügyi keretek - Orosz, Flóra (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A tanulmány a szociális farmmodell jellemzőit vizsgálja, annak szervezeti formájára és pénzügyi keretére fókuszálva. A szociális farm egy olyan innovatív kezdeményezés, amely mezőgazdasági tevékenységekre épülve karolja fel a hátrányos helyzetű személyeket és biztosít számukra munkalehetőséget és rehabilitációt. A mezőgazdasági tevékenység olyan speciális formája, amely elviekben bármilyen jogi formában működhet. A tanulmány azt vizsgálja, hogy a lehetséges jogalanyok közül melyek bizonyulnak a legalkalmasabbnak a hazai jogszabályi környezetben.