A TERMÉKIMPORTÁLÁS SZABÁLYAI AZ UKRAJNÁBÓL ÉRKEZŐ ACÉL- ÉS HUZALTERMÉKEK ESETÉN - Repkó, Szilvia; Varga, Zoltán (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2023)
Magyarország az Európai Unióhoz való 2004-es csatlakozásával részévé vált az európai vámuniónak, mely a jogintézmények közül az egyik legjobban átlátható. Jelen tanulmány a vámjog, a vámigazgatási eljárás meghatározó kérdéseinek felvillantásával mutatja be ennek a jogterületnek a sajátosságait, két vámtarifaszám elemzésén keresztül, amelyeket leginkább az építkezéseken és hulladékgazdálkodással foglakozó cégek használnak.