PEDAGÓGUSOK A MUNKAJOG HÁLÓJÁBAN, AVAGY ISMÉT EGY ÚJ JOGÁLLÁSI TÖRVÉNYT KREÁLT A JOGALKOTÓ - Rácz, Zoltán (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2023)
Az elmúlt évek során a törvényhozás révén fokozatosan kiszervezték a közalkalmazotti törvény hatálya alól bizonyos foglalkozási ágak munkavállalóit. Egy nemrégiben nyilvánosságra került törvénytervezet szerint a kiszervezés elérte a pedagógustársadalmat is. Jelen tanulmány a törvénytervezet egyes szabályainak elemzésére vállalkozik.