A VÉGREHAJTÁS FELFÜGGESZTÉSÉNEK KIHÍVÁSAI A BÍRÓSÁGI JOGGYAKORLATBAN - Nagy-Balogh, Boglárka (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2024)
Végrehajtási ügyekkel foglalkozó bírósági titkárként publikációmban a bírósági végrehajtási eljárásnak egy olyan szegmensét kívánom bemutatni, amellyel munkám során napi szinten találkozom. A végrehajtási eljárás felfüggesztéséről, azok okairól és a bíróság általi intézkedésekről próbálok átfogó képet adni olyan gyakorlati példákkal illusztrálva, amelyek segítséget nyújthatnak a végrehajtási eljárás felfüggesztésének a megértéséhez. A tanulmányomban szeretném továbbá röviden bemutatni a felfüggesztés és a szünetelés közötti lényeges különbségeket is, figyelemmel arra, hogy a gyakorlatban ezen két jogintézményt gyakran összekeverik a végrehajtási eljárásban nem jártas személyek.