KRITIKAI ADALÉKOK AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG ÉS A DISZKRIMINÁCIÓ HAZAI SZABÁLYOZÁSÁHOZ - Prugberger, Tamás (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2024)
A tanulmányban a szerző azt vizsgálja, hogy ugyanazt a jogilag releváns magatartást hogyan fedi le a diszkrimináció és az esélyegyenlőség fogalma. A szerző szerint az előbbi ugyanazt fejezi ki a tiltás, míg az utóbbi a tevékenységre kötelezés oldaláról. Ennek figyelembevételével vizsgálja az ebből adódó egymás mellett párhuzamosan is folytatható közigazgatási és bírósági eljárásokat, és hogy ne legyen közöttük ellentmondásos átfedés, ennek elkerülésére tesz javaslatokat a szerző.