A gazdasági reklámok megítélése német és magyar alkotmánybírósági döntések alapján - Csirszki, Martin Milán (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A gazdasági verseny megteremtése alapvető érdek a piacgazdaság megfelelő működéséhez, ugyanakkor országonként eltérő, hogy ez a kívánalom hogyan jelenik meg az alkotmányban. Míg Németország esetén a demokratikus hagyományok miatt a Grundgesetz ezt nem jeleníti meg expressis verbis, addig Magyarország Alaptörvényében találkozhatunk vele. A gazdasági verseny egyik fontos aspektusa a gazdasági reklám, amely sok esetben összemosódik a társadalmi célú reklámokkal, amely alkotmányjogi és versenyjogi problémákat is felvet. A szerző ennek kapcsán kíván bizonyos megállapításokat tenni.