Digitális jogkezelés - Bartos, Blanka (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
Az internet egyre elterjedtebb és mindennaposabb használata miatt szükség volt a szerzői jog egy speciálisabb területének létrehozására, a digitális jogkezelésre. Ez mind a felhasználói, mind a jogtulajdonosi oldalról előnyös, hiszen a digitális jogkezelés szerepet játszik a szellemi termék létrehozásában, kezelésében és használatában. A tulajdonjog és a felhasználói jogok védelmének különféle módszerei vannak, mint például az azonosító, a vízjel vagy a titkosítás. Ezen technológia célja a szerzői jogok védelmének és ellenőrzésének növelése.