Az egészséges munkakörnyezethez való jog - Berényi, Laura (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A 21. század változó társadalmi és gazdasági körülményei, a rohamos technológiai fejlődés a foglalkoztatás területére is jelentős hatást gyakorolnak. Ennek következtében a felmerülő újabb és újabb kockázati tényezőkkel szembeni hatékony védelem érdekében kiemelten fontos a megfelelő jogalkotói fellépés, mely megteremtheti annak lehetőségét, hogy a foglalkoztatási jogviszonyok szereplői sikeresen alkalmazkodjanak a változásokhoz. Különösen érdekes területnek találom az internetes munkavégzési formák vonatkozásában felmerülő pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének kérdését, melyek napjainkban egyre változatosabb formában jelennek meg, fokozott veszélynek kitéve a munkavégzőket.