A tevékenységi és szolgálati szerződéstípusok egymással fennálló kapcsolatának elméleti kérdései - Prugberger, Tamás (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2025)
A tanulmányban a szerző a munkával járó szerződések elhatárolási és összekapcsolódási kérdéseivel foglalkozik. Kimutatja, hogy a függőség erősebb vagy gyengébb jellege alapján elhatárolódhatnak egymástól, de össze is kötődhetnek egymással. Ezen az alapon a munkaszerződés vállalkozás-megbízási jellegűvé válhat és fordítva is. Ezt figyelembe véve a szerző javasolja a tevékenységgel kapcsolatos szerződések csoportosításának átalakítását.