A köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollrendszeréről és a belső ellenőrzés szabályairól - Var, Zoltán; Halász, Adrienn (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A belső kontrollrendszer műveletek sokasága, nem pedig egy esemény. A kontroll a szervezet összes tevékenységével összefonódik, és akkor a legeredményesebb, ha teljes mértékben beépül a szervezet infrastruktúrájába. Hogyan történik mindez a gyakorlatban? Erre szeretnénk egy átfogó elemzést nyújtani. Célunk bemutatni a belső kontrollok fejlődését hazai és nemzetközi vonatkozásban, a külső ellenőrzésekre viszont nem térünk ki.