A mediáció alkotmányos alapjai a magyar Alaptörvényben - Németh, Zoltán (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
Jelen tanulmány célja, hogy bemutassa a mediáció alkotmányos megalapozottságát és felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar Alaptörvény mely pontjai utalhatnak az alternatív vitarendezésre. Nagyon fontos, hogy a mediáció, a viták vagy vitás jogi helyzetek békés megoldására való törekvés egy össztársadalmi érdek, amelynek áttételesen létezik alkotmányos megalapozottsága. A tanulmány erre keresi a választ.