THE EVALUATION OF SCHOLARLY ACTIVITIES IN THE FIELD OF LAW FROM THE VIEWPOINT OF THE CENTRAL EUROPEAN REGION - Garayová, Lilla; Nagy, Zoltán; Radvan, Michal; Stanicic, Frane; Stec, Piotr; Szilágyi, Ede János; Tubic, Bojan (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2023)
Az esszében egy 2022. január 28. napján tartott konferencia tapasztalatait foglalták össze a szerzők. A konferencia a jogtudományi folyóiratok tudományos minősítéséről szólt, és elsődlegesen a kelet-közép-európai országok helyzetének értékelésére fókuszált. A szerzők különösen fontosnak tartják kihangsúlyozni a jogtudomány sajátosságait a természettudományokhoz képest, s ennek kapcsán a nyelv és a nemzeti kultúra szerepét. Különösen fontosnak tartják, hogy a jogtudomány ezen sajátosságai megjelenhessenek a tudományos minősítési rendszerekben. A szerzők jó példákat is megfogalmaztak a régióból, egyúttal javaslatokat is megfogalmaztak, amelyeket érdemesnek tartanának megfontolni a nemzeti tudományminősítési rendszerek kialakítása, illetve átalakítása során.