DIE STRAFRECHTSPRAXISWÄHREND DES KRIEGES: DER KÖNIGLICHE GERICHTSHOF IN MISKOLC IM JAHR 1944 - Lehotay, Veronika (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2023)
A tanulmányban a Miskolci Törvényszék előtt 1944-ben lezajlott büntetőeljárásokat tárom fel. A tanulmány legfontosabb kérdései: Hogyan változtak a bűnözési kategóriák a korlátozó törvények és a világháború hatására? Milyen ítéletek születtek? Jelentős többletfeladatot jelentettek a törvényszék számára az új, eddig ismeretlen bűncselekmények, így a nemzetsértés, a kormányzó sértése, a honvédelem elleni uszítás, a fegyveres erők elleni uszítás, röpiratok terjesztése, állam- és társadalomsértés, valótlanok terjesztése miatti eljárás is.