A MOBBING EURÓPAI UNIÓS MEGFOGALMAZÁSÁNAK AZ EMBERI MÉLTÓSÁGBAN VALÓ MEGNYILVÁNULÁSA - Garami, Mária (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2023)
A mai felgyorsult világban a fenntartható fejlődés kulcskérdéssé vált, melynek egyik alappillére a tisztességes munka. A tisztességes munka keretébe nem férnek bele a munkavállalókat fenyegető pszichoszociális kockázati tényezők, melynek egyik eleme a mobbing. Ebben a tanulmányban az vizsgálom, hogy a mobbing európai uniós megfogalmazása hogyan illeszkedik a magyar alkotmányos értékekbe, hogyan nyilvánul meg az emberi méltóságban, az emberi méltóságot honnan eredeztethetjük, mi a tartalma, valamint a mobbing milyen cselekményekben valósul meg és erre mennyire van tekintettel a tételes magyar munkajog.