MESTERSÉGES INTELLIGENCIA A BÜNTETŐ ÜGYVITELBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS TÁVMEGHALLGATÁSI RENDSZERÉRE - Nagy, Anita (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2023)
A digitalizáció az Európai Unióban is kiemelten fontos politika, hiszen az EU alapvető célja a digitális gazdaság és társadalom kiépítése. Ugyanakkor a bírósági eljárások nagy részét jellemzi a bürokráciából eredő hosszú időt igénybe vevő, elhúzódó eljárások, magas költségek. Ezen terhek csökkentését célul tűzte ki a Digitális Bíróság Projekt, amely a digitalizáció révén próbált megoldást nyújtani. A projekt révén a büntetés-végrehajtásban is megjelent a mesterséges intelligencia a távmeghallgatások útján.