A JOGI SZEMÉLYEKKEL SZEMBENI BÜNTETŐJOGI FELLÉPÉS AKADÁLYAI: BETEKINTÉS AZ IRÁNI JOGBA - Delshad, Zahra (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2024)
Ebben a tanulmányban azokat az okokat, illetve jelenségeket vizsgálom, amelyek a jogi személyek büntetőjogi felelőssége elutasításának hátterében álltak. Ezek az okok, amelyek megnehezítették a szervezetek büntetőjogi felelősségének elfogadását és alkalmazását, az alábbiak: a jogi személyek akaratának hiánya, a büntetések egyéniesítése elvének megsértése, a büntetési célok elérésének nehézségei, a bűncselekmény jogi személy általi elkövetésének lehetetlensége, a hagyományos büntetések szervezetekkel szemben történő alkalmazásának nehézségei, és a jogi személy beidézésének és letartóztatásának lehetetlensége.