MIT KERES A FEGYELMI JOG CSIZMÁJA A PEDAGÓGUSOK ASZTALÁN? AVAGY A PEDAGÓGUS JOGÁLLÁSI TÖRVÉNY FEGYELMI ELJÁRÁSI SZABÁLYAI - Rácz, Zoltán (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2024)
A magyar pedagógusok 2023-ban kikerültek a közalkalmazotti törvény (Kjt.) hatálya alól, és egy önálló státusztörvényt fogadtak el vonatkozásukban. Az új törvény rengeteg ponton érintette a pedagógusokra vonatkozó szabályozást, ezek egyike, hogy 2012 után ismét lehet velük szemben fegyelmi eljárást lefolytatni.