Pillanatképek a közéleti szereplők személyiségi jogvédelméről - Halász, Csenge (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A közéleti szereplők személyiségi jogainak oltalmával kapcsolatos kérdések rendkívül aktuálisnak tekinthetőek. Ezt egyrészt indokolja magának a személyi körnek a szükségképpeni lezáratlansága, másrészt érdemes megvizsgálni azt is, hogy a hatályos hazai szabályozásban hogyan érvényesül a klasszikusan rájuk vonatkozó többlettűrési kötelezettség. Tanulmányomban a közéleti szereplők személyiségi jogaival kapcsolatban felmerülő legfontosabb kihívásokat vizsgálom, külön figyelmet szentelve az internet térhódításával kapcsolatos jogi kérdéseknek is.