Az oktatáshoz való jog érvényesülése a COVID–19 okozta járványhelyzetben - Tóthné Karczub, Eszter (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
Jelen tanulmány célja bemutatni elsősorban az oktatás területén, a koronavírusjárvány első, illetve második hullámában hozott hazai intézkedéseket, és azoknak az oktatáshoz való joghoz, mint alapjoghoz történő viszonyulását. A tanulmány néhány gondolat erejéig – mintegy összehasonlításképpen – kitér néhány külföldi állam által a koronavírusra adott válaszreakcióra is.