A rendszerváltás egyes különös jogintézményei: visszatekintés a privatizációra és a tőzsdei privatizációra - Erdős, Éva; Máté, Dávid Adrián (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
Annak ellenére, hogy Magyaroroszágon a rendszerváltás 30 éve megtörtént, még a mai napig érezteti hatását. A korszak kiemelt jelentős pénzügyi jogi intézkedéseket hozott, amelyekből sok tapasztalatot nyerhettünk. Ennyi év távlatából bizonyos szempontból könnyebb, bizonyos szempontból pedig nehezebb dolgunk van áttekinteni a korszak ikonikus intézményeit, így a privatizációt és a tőzsdei privatizációt, valamint ezen intézmények egyes pénzügyi jogi kérdéseit, és nemkülönben az állami vagyon változásának egyes állomásait.