Jó gyakorlatok a mobilapplikációk okmányügyi mint szakigazgatási célú felhasználására a V4-es országokban és az EU-ban - Szabó , Balázs (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
Az okostelefonok növekvő népszerűsége kétségtelenül az egyik, ha nem a legfontosabb tényező abban a tekintetben, hogy az okostelefon-használat közigazgatási alkalmazásának folyamata szélesedjen. Az okostelefonok széleskörű használata megváltoztatta az emberek közötti kommunikáció módját, ami szintén lehetőséget adott a kormányoknak, hogy egy új csatornát hozzanak létre a polgárokhoz való kapcsolódás korábbi, hagyományos megoldásai mellett. Ezért úgy gondolom, hogy az m-közigazgatás (okostelefon-alapú) sokkal kényelmesebb módja lehet annak, hogy az állam és a közigazgatási szervek kapcsolatot teremtsenek az állampolgárokkal. Jelen tanulmányomban az Európai Unió és néhány V4-es ország által készített közigazgatási célú mobilapplikációkat kívánom vizsgálni.