A digitalizáció eredményei a magyar adóeljárások vonatkozásában gyakorlati kitekintéssel - Varga, Zoltán (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
Tanulmányom első részében bemutatom a digitalizáció egyik eredményeként bevezetett Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert és annak ez évi módosulásait. Kitérek az EKÁER és a NÉBIH élelmiszerláncfelügyeleti rendszerének összefüggéseire. Vizsgálom a helyszíni és az utólagos ellenőrzések tapasztalatait, majd a bírságolási tapasztalatokkal és jogorvoslati kérdésekkel foglalkozom. Végül bemutatom az adóhatósági mérlegelés bíróság általi elfogadásának egy példáját.