A családalapítás és a munka összehangolása a digitális korszakban - Máté, Dávid Adrián (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A család a társdalom alapja és a gazdaság mozgatórugója is egyben. Emiatt a családpolitika kiemelt jelentőséggel bír. A családpolitika a szociális terület mellett kihatással van a munkajogi szabályokra. Az elmúlt évtizedekben megváltozott családszerkezet, az öregedőben lévő társadalom problémája, valamint a digitalizáció okozta változások mind új kihívások elé állítják a munka világát. Jelen tanulmányban a család és a munka összehangolásának kérdéseit vizsgálom meg. Ezt az összhangot pedig elsősorban a munkajogi és szociális jogi szabályok tudják megvalósítani és lehetővé tenni.