A vezető állású munkavállalók jogviszonya - Prugberger, Tamás; Román, Róbert (Publicationes Universitatis Miskolcinensis, Sectio Juridica et Politica, 2022)
A vezető állású munkavállalói jogviszonyt elsődlegesen el kell határolni a más, munkavégzéshez hasonló jogviszonyoktól, majd exponálni szükséges a vezetőkkel szemben felmerülő elvárásokat. Európai kitekintésben nyer megvilágítást a felelősségi kérdés, az összeférhetetlenségi és kizáró okok, továbbá a díjazásuk rendszere.