Az Észak-magyarországi régió turizmusának esélyei a globális gazdasági válság időszakában - Péter, Zsolt (Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 2009)
A válság turizmusra gyakorolt hatásairól számos, elemzés, tanulmány, újságcikk készült annak kirobbanása óta (többségük a tömegturizmus által leginkább érintett térségekre vonatkozik). A tanulmányom a válságnak az Észak-magyarországi régió turizmusára gyakorolt hatásait vizsgálja. Következtetései a korábbi évek tendenciáira, a turizmussal kapcsolatos szakmai fórumok értékelésire, ill. statisztikai adatokra támaszkodik.